Produkter

Produkter


Där det är möjligt köper Gröna Saxen in närproducerade och ekologiska produkter utan skadliga kemikalier och tillsatser. De leverantörer Gröna Saxen valt ställer höga krav på kvalité och har ett stort engagemang i miljöfrågor. Många av företagen strävar  efter att ta ett större socialt ansvar, vilket även är viktigt för Gröna Saxen. Genom att leverantörerna handlar mer ansvarsfullt från t ex lokala företag, främjar  jämställdhet, medvetandegöra miljöfrågor, inte tillåter djurtester kan vi få en mer  hållbar ekologiska  produktion av hårvårdsprodukter som gynnar fler.


När det gäller val av produkter finns det inga genvägar,  du måste pröva dig fram för att veta vad som passar just ditt hår och hårbotten. Ha tålamod om du vill se effekt  - ibland får du räkna med att hårstrået och hårbotten behöver tid att ställa om när du byter till ett ekologiskt schampo. Undvik även att varva ekologiska produkter med kemiska, var konsekvent i ditt användande, först då kommer du att få det bästa resultatet.


En enkel tumregel är att less  verkligen är more för ett friskt hår och en balanserad hårbotten. Hudens Ph-värde ligger på  5,5 det är därför viktigt att inte störa balansen. De flesta av oss schamponerar håret för ofta, vilket  torkar ut håret, hårbotten och skapar obalans. Till detta kommer att vi sköljer ner  onödigt mycket produkter i avloppen.


Om du har börjat använda schyssta ekologiska hårvårdsprodukter har du kommit en bra bit på vägen! Du kan minimera skador på håret och obalanser i hårbotten. Viktigare för hur håret och hårbotten mår är att äta varierat (B-vitamin, E-vitamin samt kisel är bra för håret), sova ut och stressa mindre samt träna regelbundet.


Gröna Saxen säljer utvalda ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter från följande leverantörer:


Whamisa är en innovativ fermenterad hårvårdsserie från Korea. Produkterna är certifierade av BDIH. Whamisa är pionjärer inom fermenteringsteknologi och produkterna är helt vattenfria. Vid fermentering genomgår växtråvarorna en mjölksyrejäsningsprocessen. I processen uppstår bl.a mjölksyror, aminosyror, antioxidanter och peptider som balanserar pH-värdet, stärker och slätar ut huden. Fermentering förlänger även produkternas hållbarhet och ger dem en unik ljuvlig doft.


Tabitha James Kraan är ett prisbelönt brittiskt ekologiskt hårvårdsmärke. Frisören och hårstylisten Tabitha har utvecklat en serie som innehåller endast 100 % naturliga ingredienser. Produkterna är certifierade enligt Soil Association och är vegansk.


La Cordier är ett fa­mil­je­fö­re­tag från Rosvik utanför Piteå som har ett hel­hets­per­spek­tiv på män­ni­skan, na­tur och hår­vård och drivs av naturfrisören Inger och Mikael Cordier. La Cordiers hårvårdsserie är närproducerat, ger friskare hårbotten och glansigare hår. Pro­duk­terna är dessutom väl­digt kon­cen­tre­ra­de 100 ml räc­ker till ca 40 tvät­tar på kort hår. Allt innehåll är dessutom nedbrytbart i vatten och medför därför inga störningar i miljön.


Rackarungens drivs av Emma Kronborg, utbildad och diplomerad hudvårdsterapeut och pedagog, med inriktning på botanik och läkeväxter. Emma är en småföretagare med småskalig produktion i Ulriksdal/Stockholm.  Hos Rackarungens kan du som kund vara trygg med att alla produkter är hållbart och skonsamt framställda – i alla led. Eftersom det är Emma självt som sköter all  tillverkning och har  full kontroll på både råvaror och process.


Charme  D´Orient är ett litet  franskt  familjeföretag i Paris med  SPA - Hammam - Butik som  grundades av Yasmina Zerroug. Företaget har en egen   hud- och hårvårdserie. På  Gröna Saxen säljer  vi rasullera, karite - håräkräm med sheasmör och arganolja samt Aleppotvål. 


TEK - Hårets välmående påverkas av  kost och livsstil, stylingprodukter som används i håret samt  vilka redskap vi använder på  håret. TEK är ett italienskt familjeföretag som tillverkar träpiggborstar och träkammar av FSC-certifierat trä. Varje produkt tillverkas fortfarande från början till slut i företagets egna lokaler av en skicklig italiensk hantverkare. Den ergonomiska formgivningen och antistatiska trämaterialet gör att produkterna blir behagliga att använda.  Huvudmaterialet i TEKs produkter är europeiskt, 100% FSC-certifierat trä (avenbok, ceder, bok, olivträ).


Malin i Ratan i den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar Malin sina kallrörda tvålar. Hon har egen produktion av hantverksmässigt tillverkade ekologiska tvålar för hud, hår och hem. Schampotvålarna är KRAV-märkta kallpressade med svensk rapsolja, som får förtvålas tillsammans med andra ekologiska vegetabiliska oljor (olivolja, kakaosmör, sheasmör, ricinolja och solrosolja). De använder en mild doftsättning med enbart eteriska oljor från växtriket. Tvålarna med färg har fått sina egenskaper från naturliga färgämnen såsom malda örter eller mineralpigment.